ARHIVA BLOG

1.1.14

Simboluri bibilice


Animalele care se gasesc in Apocalipsa lui Ioan13, ne sunt descrise in Daniel 7 detailat.
Profetia este scrisa in simboluri, iar seamnificatia acestora ne sunt dezvaluite in acelasi capitol.
Daniel a vazut 4 fiare in vedenia lui. Ele erau: un leu cu aripi de vultur, un urs, un leopard cu 4 capete si o fiara ca nici una alta, iar aceasta fiara se deosebea de celelalte prin cele 10 coarne ale ei.
Ce simbolizeaza aceste fiare?
Nu trebuie sa ghicim ce reprezinta ele deoarece versetul 17 ne dezvaluie acest lucru – sunt imparati:
7:17 “Aceste patru fiare mari sunt patru imparati care se vor ridica pe pamant.
Apoi versetul 23 ne spune ca fiarele sunt imparatii:
7:23 El mi-a vorbit asa: “Fiara a patra este o a patra imparatie care va fi pe pamant.
Atentie! Aceste 2 versete nu se contrazic, ci ele arata doar faptul ca aceste fiare reprezinta atat natiuni, cat si si conducatorii acestor natiuni.
Putem identifica aceste natiuni?
Atunci cand Dumnezeu a ales simboluri pentru a reprezenta natiuni, El nu le-a ales intamplator, nici nu a ales simboluri fara nici o semnificatie.
De fapt El a ales simboluri care vor avea o semnificatie oamenilor care vor trai in timpul indeplinirii profetiei. Haideti sa examinam descrierea fiecarui simbol cu atentie.
LEUL – Daniel 7:4
7:4 Cea dintai semana cu un leu si avea aripi de vultur. M-am uitat la ea, pana in clipa cand i s-au smuls aripile; si, sculandu-se de pe pamant, a stat drept in picioare ca un om si i s-a dat o inima de om.
Simbolul oficial al Marii Britanii este leul. In Dictionarul International (Webster’s Third New) cuvantul “leu” este descris ca fiind simbolul unei tari, si anume simbolul Marii Britanii. In piata Trafalgar din centrul Londrei, patru lei (statui) imensi au privirile indreptate catre nord, sud, est si vest.
Marea Britanie este mentionata in articole si simbolizata in desene animate politice ca fiind “leul”.
URSUL – Daniel 7:5
7:5 Si iata ca o a doua fiara era ca un urs si statea intr-o rana; avea trei coaste in gura intre dinti; si i s-a zis: “Scoala-te si mananca multa carne!”
Se cunoaste faptul ca simbolul Rusiei este ursul. Pe copertile revistelor “Time” din octombrie 27, 1980
http://img.timeinc.net/time/magazine/archive/covers/1984/1101840521_400.jpg
si din mai 21, 1984 au fost folosite poza unui urs pentru a reprezenta Rusia. In editia din iulie 4-10, 2009 a revistei “Economist”, un urs a fost folosit pe coperta pentru a simboliza Rusia. Aceasta profetie scrisa acum 2.500 de ani este cu siguranta indeplinita acum!
Un articol aparut in revista Indianapolis Star din 4 ianuarie, 1980 era intitulat “Dupa Leul Britanic, urmeaza Ursul Rus”. Este absolut incredibil sa vezi cum simbolurile alese de Dumnezeu acum 2500 pentru a reprezenta natiunile care vor exista pe pamant in timpul celei de-a doua veniri a lui Isus, sunt folosite de mass-media pentru a simboliza acele natiuni in ziua de azi!
VULTURUL
Haideti sa ne uitam inca o data la descrierea leului din Daniel 7:4
7:4 “Cea dintâi semăna cu un leu şi avea aripi de vultur. M-am uitat la ea până ce aripile i-au fost smulse şi a fost ridicată de pe pământ şi pusă pe picioare ca un om şi i s-a dat inimă de om.”
Nu numai ca exista o mare natiune pe pamant a carui simbol este recunoscuta ca fiind leul, insa exista si o alta mare natiune a carui simbol este vulturul. Cu totii stim ca vulturul plesuv este simbolul national al Statelor Unite ale Americii. Nu trebuie decat sa ne uitam pe spatele unui dolar american. Acolo vei vedea marele sigiliu al Statelor Unite – vulturul. Pe prima pagina a revistei “Time” din octombrie 27, 1980 un vultur a fost folosit sa reprezinte Statele Unite.
http://img.timeinc.net/time/magazine/archive/covers/1980/1101801027_400.jpg
Daca acest lucru nu este destul de incredibil, observati faptul ca aripile vulturului sunt descrise ca fiind smulse din leu. De unde provine Statele Unite ale Americii?
SUA (aripile de vultur) se trage ca si natiune de la tara ei mama – Marea Britanie (leul).
Amintiti-va ca profetia lui Daniel a fost scrisa in 550 i.Hr, 2374 ani inainte de nasterea Statelor Unite in 1776 d.Hr.
Inainte ca Marea Britanie, Statele Unite sau Rusia sa existe, Dumnezeu a prezis prin Daniel ca aceste natiuni vor exista pe pamant in timpul celei de-a doua veniri a lui Hristos. Interesant este faptul ca aceste trei natiuni mentionate de Dumnezeu reprezinta trei din cei cinci membri permanenti a Consiliului de Securitate a Natiunilor Unite.
LEOPARDUL
Daniel 7:6
7:6 “Apoi m-am uitat din nou şi iată o altă fiară, asemenea unui leopard, având pe spate patru aripi de pasăre; şi fiara avea patru capete, şi i s-a dat putere.
Se zice de leopard ca “ … i s-a dat putere”. Ce natiune in ultimii 150 de ani a fost dominatoare in politica lumii? Exista o natiune care a fost agresoarea a ultimelor trei mari razboaie din lume : Razboiul Franco-German din 1870, Primul razboi mondial si al doilea razboi mondial. Acea natiune este Germania.
Mai mult de atat, Germania a fost o forta dominatoare in Europa inca de la fondarea Sfantului Imperiu Roman (aprox. 1000 de ani).
Germania a fost nevoita sa se refaca dupa cel de-al doilea razboi mondial in timpul caruia a fost aproape distrusa. Astazi, Germania este in fruntea Europei din nou. Germania este cea mai puternica tara dintre toate natiunile Uniunii Europei.
Se observa in Danie 7:6 ca leopardul are “patru capete”. Celelalte fiare au doar cate un cap fiecare. In profetiile Bibliei o fiara intotdeauna reprezinta o natiune impreuna cu liderul acesteia. Mai multe capete pe o fiara reprezinta numarul acelei natiuni de cate ori se va ridica si va cadea. Asadar cele patru capete ale leopardului reprezinta primul Reich al Germaniei, al doilea Reich, al treilea Reich (regimul lui Hitler) si al patrulea Reich, ce se ridica acum.
A fost scrisa chiar si o carte de Edwin Hartrich ce se intituleaza “Al patrulea si cel mai puternic Reich”; N.Y.: MacMillan, l980.
http://ecx.images-amazon.com/images/I/51BepYRv3LL.jpg
Cat despre simbolul leopardului, se stie ca tancul german este pe primul loc in lume si este tancul numarul unu ce se foloseste de armatele NATO. Tancul nemtesc este cunoscut ca si Leopard 1 si Leopard 2.
Apocalipsa 13: 2
“Fiara pe care am văzut-o semăna cu un leopard; avea labe ca de urs şi gură ca o gură de leu. Balaurul i-a dat puterea lui, scaunul lui de domnie şi o stăpânire mare.”
Asadar, in Apocalipsa 13 fiara unificata are tot sapte capete: un cap de leu, un cap de urs, patru de leopard si un cap cu 10 coarne. Iar profetia scoate in evidenta faptul ca “gura” fiarei are gura unui leu. De ce oare? De-a lungul istoriei, primul obstacol in a instaura un guvern global a fost intotdeauna bariera limbajului. Gura fiarei de leu dezvaluie faptul ca limba globala a guvernului global va fi limba Angliei – Engleza. Globalizarea este cu mult avansata, iar limba mondiala este engleza.
sursa:tamina

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Faceti comentarii pe acest blog