ARHIVA BLOG

14.1.14

Semnale extraterestre recepționate de astronomii din Australia
Mai multe semnale bizare au fost captate din afara sistemului nostru solar. Acestea sunt scurte în intensitate, cauză pentru care astronomii sunt confunzi când vine vorba despre determinarea originii lor.
 
     Este posibil ca aceste semnele sa fie de origine extraterestră sau sunt produse pe cale naturală? Aceasta este întrebarea la care oamenii de știință încearcă din răsputeri să răspundă. După cum s-a vehiculat până în prezent, este posibil ca aceste semnale să provină de pe numeroasele planete din galaxiei noastre, care într-un mod sau altul sunt capabile să susțină viața.
 
      Specialiștii susțin că există o diferență majoră între semnalele emise de stele și cele create pe cale artificială. Singura problemă este că aceste semnale captate în prezent sunt de scurtă intensitate și nu pot fi plasate în nicio categorie. Cu toate acestea, nu se exclude posibilitatea ca o civilizație extraterestră să fie extrem de avansată și să folosească un sistem de comunicare pe care noi încă nu îl putem înţelege.
 
    Dacă această presupunere se adeverește a fi reală, atunci putem spune că omenirea a descoperit o nouă formă de viață în Univers.
 
    În ultimii 50 de ani au existat numeroase programe speciale prin care cercetătorii au încercat fie să detecteze prezența vieții în afara sistemului nostru solar. Au existat cazuri în care diverse semnale au fost interceptate și chiar decodate. De exemplu, în 2002, cu ajutorul telescopului CSIRO Parkes din Australia, astronomii au reușit să intercepteze anumite semnale care proveneau dintr-o gaură neagră.
Această transmisie radio a șocat întreaga echipă care participa la cercetarea respectivă. Nimeni nu a putut decoda acel semnal pentru că provenea dintr-un loc în care relativismul este dincolo de înțelegerea umană.
 
     În 2007, astronomul Duncan Lorimer a reușit să capteze un semnal scurt de 5 milisecunde care părea să fie o explozie radio provenită din îndepărtatul Univers. Straniu este faptul că acest semnal atât de scurt era încărcat cu aceeași energie pe care o degajă Soarele în circa 30 de zile. Nu s-a putut stabili dacă este de proveniență extraterestră sau pur și simplu a fost creat pe cale naturală.
 
     Oamenii de știință sunt din ce în ce mai derutați atunci când vine vorba despre decodificarea semnalelor din Univers. Există voci care susțin că odată cu dezvoltarea tehnologiei umane ajungem să captăm diverse transmisii radio care de cele mai multe ori provin de la surse de energie pe care ori nu le înțelegem, ori nu le-am descoperit încă. În acest sens, este posibil ca semnalele scurte captate de oamenii de știință să fie de origine extraterestră pentru că altfel nu se poate explica relativitatea lor și nici încărcarea energetică de amploare.
 
sursa: efemeride.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Faceti comentarii pe acest blog