ARHIVA BLOG

16.1.14

3 coincidențe majore despre Sistemul Solar. Care este semnificația lor?   Universul este locul în care legile fizice par să completeze pentru crearea și susținerea vieții. Spațiul este atât de complex încât poate că nici după 10.000 de ani în care progresul tehnologic își poate atinge apogeul, omul nu va fi capabil să descopere toate tainele Universului.

   Pentru a înțelege o mică parte din vastul spațiu din care planeta noastră face parte, vă prezentăm trei coincidențe majore care le dau bătaie până și celor mai pricepuți dintre oamenii de știință. Probabil că ceea ce numit noi Univers este mai mult decât un spațiu lipsit de viață și atât mai puțin de inteligență.
 
   1. Coincidența planetelor și a metalelor
Nu se cunosc foarte multe detalii despre astronomia antică, dar odată cu realizarea descoperirilor numerelor atomice în 1913, cercetătorii au realizat o coincidență stranie. În antichitate, astronomii au asociat planetele din sistemul nostru solar cu anumite metale. Le-au aranjat într-un tabel și fiecărei planete îi corespundea un anumite metal:
 
Marte – Fier – 26
Venus – Cupru – 29
Luna – Argint – 49
Jupiter – Plumb – 50
Soare – Aur -79
Mercur – Mercur – 80
Saturn – Staniu – 82
 
   Interesant este faptul că planetele erau aranjate în funcție de ordinea numărului atomic al fiecărui element. De unde aveau anticii aceste informații și de ce planetele au fost aranjată în această ordine? Nimeni nu știe să răspundă la aceste întrebări.
 
   2. Modele din cadrul galaxiilor urmează direcția de mișcare a Soarelui
Dragan Huterer, profesor de fizică din cadrul Universității din Michigan, a făcut o descoperire uimitoare. Modele galaxiilor din întregul Univers par să urmeze modul de mișcare a Soarelui. Aceasta este o coincidență impresionantă atunci când vine vorba despre Universul nostru.
Fotoni, protoni, electroni, se adună într-o masă energetică, comparabilă precum un nor și din această cauză, atunci când Universul se alfa la începuturi, modelul de mișcare a galaxiilor s-a format într-o singură direcție.
 
   Cercetătorul susține că există o probabilitate de 0,1% ca astfel de modele să urmeze direcția de mișcare a Soarelui. Și atunci care este cauza pentru care toate galaxiile se comportă în acest fel? Probabil că inteligența supremă deținută de Univers a făcut ca lucrurile să se îndrepte doar într-o singură direcție.
 
sursa: efemeride.ro

Un comentariu:

Faceti comentarii pe acest blog