ARHIVA BLOG

23.9.12

PREVIZIUNE SUMBRĂ. Când va începe RĂZBOIUL SUA-IRANFostul ambasador al SUA în Israel, Martin Indyk, crede că Statele Unite vor intra în război cu Iranul în 2013, potrivit publicaţiei israeliene Haaretz.


“Mi-e teamă că 2013 este anul în care vom intra într-o confruntare militară cu Iranul”, a declarat diplomatul american Martin Indyk, la o emisiune găzduită de postul CBS. “Iranul nu are încă o armă nucleară”, a reamintit Indyk, avertizând totodată că timpul rămas până la obţinerea acestei arme este destul de scurt.
Fostul ambasador american în Israel a criticat solicitarea adresată de premierul israelian Benjamin Netanyahu liderului de la Casa Albă, Barack Obama. Netanyahu i-a cerut lui Obama să stabilească în mod clar care este momentul în care SUA vor declanşa confruntarea militară cu Iranul.
“Este o solicitare nepotrivită. Ideea de a trasa o linie roşie, practic de a lansa un ultimatum, este ceva ce niciun preşedinte nu ar face. Poate aţi observat că nici guvernatorul Romney nu a lansat un ultimatum, nici senatorul McCain nu a lansat unul”, a explicat diplomatul.
Premierul Israelului, Benjamin Netanyahu, a atras atenţia că Iranul ar putea produce arme nucleare în şase-şapte luni, cerându-i încă o dată preşedintelui SUA, Barack Obama, să stabilească “o linie roşie” clară, care, dacă va fi depăşită, să atragă o intervenţie militară.
“Linia roşie trebuie stabilită acum, cât timp nu este prea târziu”, a declarat Netanyahu, conform Reuters, precizând că, potrivit datelor de care dispune, Iranul a parcurs 90% din procedurile tehnice pentru fabricarea de bombe nucleare.

Sursa: realitatea.net

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Faceti comentarii pe acest blog