ARHIVA BLOG

19.9.12

Furtunile solare vor face prapad pe Pamant in 2013. Mai multe tari,distruse

Sursa foto: NASA

Oamenii de stiinta avertizeaza asupra efectelor teribile pe care le-ar putea avea exploziile solare pe Pamant: comunicatiile vor fi distruse in cateva momente, si chiar oamenii vor avea de suferit.

Ce inseamna "palpairea" Soarelui?
Acest lucru echivaleaza cu o explozie a campului energetic al Soarelui, care cauzeaza o ardere intensa si o lumina extrem de stralucitoare. Exploziile solare nu pot fi vazute cu ochiul liber, insa pot fi observate cu ajutorul telescopului sau echipamentelor termice.
Cantitatea de energie pe care o emana este egala cu 100 de bombe cu hidrogen, care ar exploda in acelasi timp, sau cu 10 milioane de eruptii vulcanice.
Cand, de ce si unde au loc exploziile solare?
O explozie solara are loc atunci cand energia magnetica a crescut in atmosfera solara, fiind astfel nevoie sa se elibereze intr-un fel. Frecventa exploziilor solare variaza de la cateva pe zi, la mai putin de una intr-o saptamana in perioadele "tacute" ale Soarelui.
Cum pot efecta exploziile solare Pamantul?
Razele X si ultra-violetele emise de exploziile solare pot cauza furtuni de radiatii care sa afecteze ionosfera Pamantului, iar acest lucru s-ar traduce prin blocaje in ceea ce priveste comunicatiile peste tot in lume.
Fiecare explozie solara produce schimbari in particulele energetice ale magnetosferei care pot duce la dezastre pentru navetele spatiale si astronauti.
Cum ne dam seama cand vin furtunile solare?
Metodele folosite pentru a prezice furtunile solare sunt destul de problematice si nu prea este posibil in prezent sa se spuna atunci cand o regiune activa a soarelui va exploda.
Insa mai multe navete au fost trimise de NASA pentru a colecta cat mai multe date despre exploziile solare.
Ce tari vor fi afectate de furtunile solare?
Intr-o conferinta de presa, Dr. Liam Fox a declarat ca Marea Britanie, Coreea de Nord si Iranul vor fi foarte afectate de exploziile solare in viitor, punand in pericol sistemele de comunicati si telecomunicatii.

sursa: stirileprotv.ro

Un comentariu:

Faceti comentarii pe acest blog