ARHIVA BLOG

4.1.10

PLANETE IN ASTROLOGIEOmul a cunoscut cu ochiul liber doar 5 planete: Mercur, Venus, Marte, Jupiter, Saturn. Isi cunostea desigur si propriul sau lacas: Pamantul. W. Herschel il descopera pe Uranus in 1781, U.J.J. Le Verrier si C. Adams pe Neptun in 1846 si C. Tombaugh pe Pluton in 1930. Toate planetele au o miscare de rotatie in sensul acelor de ceasornic. In acelasi sens au si miscarea de revolutie. Totusi, miscarea de revolutie a planetei Venus este in sens invers acelor de ceasornic.

In astrologie, planetele reprezinta (simbolic) surse de energie sau modele de comportament psihologic. Planetele sunt reale, ele au masa si orbiteaza in jurul Soarelui. Insa, in astrologie ele au un sens simbolic.

Spre exemplu, Soarele si Luna sunt vazute ca planete cu toate ca se stie ca nu este corect din punct de vedere stiintific. Alt denumire folosita in astrologie pentru Soare si Luna este de "Luminarii".

Astfel, in astrologie planetele luate in calculul unei astrograme sunt Luna, Soarele, Mercur, Venus, Marte, Jupiter, Saturn, Uranus, Neptun si Pluto.

Planetele orbiteaza in jurul Soarelui. Cu cat planeta este la distanta mai mare fata de acesta cu atat ii ia mai mult timp pentru a realiza o rotatie completa in jurul Soarelui.
Astfel:
- Luna are nevoie de 29 de zile pentru un ciclu prin tot zodiacul
- Soarele are nevoie de aproximativ un an
- Mercur are nevoie de aproximativ 88 de zile
- Venus are nevoie de aproximativ 225 de zile
- Marte are nevoie de aproape 2 ani
- Jupiter are nevoie de aproape 12 ani
- Saturn are nevoie de aproape 29 de ani
- Uranus are nevoie de aproape 84 de ani
- Neptun are nevoie de 165 de ani
- Pluton are nevoie de aproape 248 de ani.

Alchimistii din vremurile de demult, foloseau alfabetul planetar pentru simbolizarea metalelor. Astfel:
pentru aur - foloseau semnul Soarelui
pentru argint - Luna
pentru mercur - Mercur
pentru cupru - Venus
pentru fier - Marte
pentru plumb - Saturn
pentru cositor - Jupiter

Soarele si Luna mai sunt numite si "luminarii", deoarece sunt planete a caror lumina afecteaza mai direct viata pe Pamint. Lumina de Luna are caracteristici speciale si efecte deosebite asupra vietii terestre, asa cum au demonstrat-o multe experimente biologice. Si asta fiindca "lumina" respectiva nu este doar cea vizibila, ci un spectru mai larg de radiatii. Luminariile sunt cele care au influenta cea mai puternica asupra vietii individuale si generale, fie ea biologica, psihica sau spirituala.

Planetele Mercur, Venus si Marte (cele mai apropiate de Pamant) sunt considerate planete ale detaliilor vietii individuale. Evolutia lor pe cer, comparativ cu astrograma unei persoane, da cele mai multe detalii despre evenimentele vietii personale, alaturi de Soare si Luna.

Planetele Jupiter si Saturn, doua planete grele si departate de Soare, indica mai mult felul in care un individ se va integra in societate, perspectivele si posibilitatile sale de succes social si profesional, reusitele si incercarile majore din viata sa. Planetele Uranus, Neptun si Pluto sunt vazute mai ales ca semnificatori ai generatiilor, cu ample implicatii la nivel social general.

Trebuie retinut ca planetele nu ne obliga la nimic. Marte nu provoaca razboaie, Venus nu provoaca buna intelegere intre oameni, nici Mercur nu-i impinge pe oameni sa fie rationali. Planetele genereaza vibratii specifice, dar oamenii isi decid propriile lor actiuni, iar deznodamantul actiunilor depinde foarte mult de felul in care ele se armonizeaza cu vibratiile cosmice.
Planetele in astrologie - Soarele
Soarele este centrul sistemului nostru planetar. In astronomie Soarele este o stea. Are culoarea galbena. Se estimeaza ca ar avea o vechime de cca 4,6 miliarde de ani, iar acum s-ar afla la jumatatea vietii sale. In prezent, Soarele se afla intr-o faza in care nici nu se contracta, nici nu se dilata. Peste aproximativ 5 miliarde de ani (cand hidrogenul se va fi transformat complet in heliu), va intra in faza de giganta rosie.

In comparatie cu Pamantul, Soarele este gigantic, volumul sau fiind de 1.300.000 mai mare decat cel al Terrei. El singur constituie mai mult de 99% din masa sistemului nostru planetar.
Soarele se invarte in jurul nucleului galactic, antrenand astfel cu el intregul nostru sistem planetar. El se roteste in jurul centrului Galaxiei noastre in 200-250 milioane ani.

In Soare nu exista nimic solid sau lichid, toata materia solara este in intregime in stare gazoasa. Temperatura de suprafata a Soarelui nostru este de aproximativ 6.000 grade K, iar cea din atmosfera sa, de peste un milion grade Kelvin.
Variatiile activitatii solare influenteaza clima de pe Pamant. In perioada 1645 -1715 nu s-a observat nici o pata pe Soare si aceasta perioada a coincis cu anii cei mai frigurosi ai "micii ere glaciare", o perioada in timpul careia temperaturile au fost anormal de scazute in Europa. Din contra, de la inceputul secolului al XX-lea, Soarele este mai activ si temperatura medie a Pamantului a crescut usor. Au fost descoperite multe legaturi asemanatoare intre activitatea solara si perioadele de frig sau de canicula de pe Pamant.


IN ASTROLOGIE, Soarele guverneaza zodia Leu si casa a V-a. Astrul zilei, cum mai este numit, exprima identitatea personala si personalitatea. Reprezinta realitatea sinelui, esenta verbului a fi si vitalitatea vietii. Prin Soare noi exprimam propria noastra individualitate intr-o forma creativa. Simbolizeaza expresia vietii, felul cum ne prezentam in lume. Cunoscandu-ne felul nostru de a fi suntem capabili sa ne gasim locul special in lume, aceasta fiind cea mai puternica forta a psihicului uman. Oamenii doresc sa se exprime in lume intr-un mod individual si personal. Prin intermediul Soarelui noi ne personalizam experientele, pentru ca avem un sens al constiintei "Eu". Acesta determina ce este mai important in fiecare dintre noi. De aceea Soarele este realitatea noastra pe care este posibil sa o intelegem superficial.

Ideograma :Soarele in astrologie Este un cerc cu un punct in centru. Punctul central este un simbol al unitatii tuturor lucrurilor (in numerologie, Soarele este asociat numarului 1), sau al punctului originar din care s-au nascut toate lucrurile. Cercul spiritului este pretutindeni in jurul acestui punct, protejandu-l. Forma este perfecta, nu are nici inceput si nici sfarsit, fiind un simbol al infinitului.
Tipul solar are succes in meseriile: director, sef, administrator, oftalmolog, bijutir, militar, maistru
In astrograma natala simbolizeaza: personalitatea de baza a omului, calitatile masculine, vointa, vitalitatea, dragostea parinteasca, puterea de a crea
Mitologie: Soarele este personificat ?n multe mitologii: grecii il numesc Helios pe cand romanii ii ziceau Sol. In Grecia antica era personificat de Apollon, zeul stralucitor al muzicii si al vindecarii - fratele geaman al Dianei; Ra in motologia Egiptului antic.Planetele in astrologie - Luna
Luna este satelitul natural al Pamantului. Luna realizeaza o miscare de rotatie in jurul Pamantului in 27,32 zile, (durata lunii siderale). Intervalul dintre 2 faze de acelasi fel ale Lunii (de exemplu de la Luna plina la Luna plina) este de 29,5 zile, (durata lunii sinodice). Durata lunii sinodice este egala cu durata lunii siderale plus durata de timp care constituie diferenta pe care a mai realizat-o Pamantul intre timp, pentru ca s-a miscat si Pamantul intre timp in jurul axei sale si in jurul Soarelui.

Volumul este de 49 de ori mai mic decat cel al Pamantului. Pe suprafata Lunii sunt munti de peste 8.000 m inaltime. Luna reflecta radiatia provenita de la Soare, este ca o oglinda. Ramane mereu orientata cu aceeasi emisfera catre Pamant. Are un camp magnetic foarte slab, atat de slab incat Luna nu are atmosfera.

Magnetismul Lunii (forta gravitationala), desi mult mai redus decat cel al Terrei, are o multitudine de efecte asupra tuturor formelor de viata de pe planeta noastra. Datorita fortei de atractie a Lunii dar si a Soarelui are loc fenomenul cunoscut sub numele de maree. Succesiunea mareelor din marile si oceanele de pe Pamant, are legatura directa cu fazele si mersul Lunii. Ciclul lunar dureaza 29,5 zile si trece prin 4 faze distincte: Luna Noua, Primul Patrar (Luna in crestere), Luna Plina, Ultimul Patrar (Luna in descrestere).


IN ASTROLOGIE, Luna guverneaza zodia Rac si casa a IV-a. "Astrul noptii" exprima instinctele noastre, reactiile obisnuite, reactiile emotionale si subconstientul. Prin Luna noi exprimam principiul nevoii, nevoia de siguranta si securitate in relatii. Luna reprezinta partea reflexiva a personalitatii, care conduce la dezvoltare si la abilitatea de adaptare psihologica la schimbari. Reprezinta natura copilaroasa din noi atunci cand suntem vulnerabili si depindem de altii din punct de vedere al sigurantei, al caldurii si al hranei. Toanele, bune si rele sunt toate parte a dinamicii induse de Luna.

Ideograma:Luna in astrologieO dubla semiluna, alcatuita din doua semicercuri unite la capete, sus si jos (Lunii i se atribuie numarul 2 in numerologie). Semicercul este un simbol al sufletului, iar punctele de legatura dintre semicercuri sunt la niveluri diferite - jos, nivelul material, iar sus, nivelul spiritual. Deschiderea semicercurilor este spre dreapta, sufletul cautandu-si implinirea in viitor. Simbolul e alcatuit din linii curbe, ilustrand natura pur emotionala a vibratiei lunare.
Tipul lunar are succes in meseriile: invatator, agent imobiliar, istoric, marinar, notar, barman, educatoare, inginer chimist, femeie de serviciu, ginecolog
In astrograma natala simbolizeaza: sufletul individului, partea feminina a omului, nasterea, inconstientul, mama, calitatile feminine, sentimentele
Mitologie: In mitologia greco-roman?, existau mai multe zeitati asociate cu Luna. Cele grecesti erau Artemis, zeita castitatii, a Lunii si a vanatorii; Hecate, zeita Lunii si a lumii de dincolo, si Selena. Diana era corespondentul roman pentru Artemis. Luna era descrisa calatorind intr-un car; Astarte la fenicieni, Isis la egipteni, Ishtar la babilonieni.
Planetele in astrologie - Mercur
Mercur este prima planeta de la Soare si cea mai mica din Sistemul Solar, avand o structura asemanatoare cu cea a Pamantului. Diametrul planetei este de 4879 km la ecuator. Aceasta este chiar mai mica decat cei mai mari sateliti naturali din Sistemul Solar, Ganymede si Titan.

Planeta este compusa majoritar din metale, 70%, si 30% materiale silicate. Din punctul de vedere al densitatii, Mercur se situeaza pe locul doi in Sistemul Solar, cu 5.43 g/cm?, densitate putin mai mica decat cea a Pamantului. Miezul de fier care ocupa 42% din volumul total, genereaza un camp magnetic ce ajunge la 1% din cel al Pamantului. Nucleul este inconjurat de o manta de 600 km grosime. Invelisul exterior este de 100-200 km.

Mercur e asemanatoare in aparenta cu luna Pamantului. Planeta prezinta numeroase cratere, unele intinzandu-se pe distante de sute de kilometri. Nu are sateliti naturali si nici o atmosfera substantiala. Se crede ca aceste cratere s-au format datorita faptului ca miezul si mantaua planetei s-au racit si contractat dupa solidificarea invelisului exterior. Mercur a fost intens bombardata de comete si asteroizi care au contribuit la formarea craterelor. Existenta unei atmosfere ar fi diminuat efectele produse de aceste impacturi.

Mercur are cea mai excentrica orbita dintre planetele Sistemului Solar. Distanta dintre Mercur si Soare oscileaza intre 46,000,000 si 70,000,000 km, in functie de miscarea de rotatie a planetei. In zilele noastre Mercur se apropie pana la 82 Gm de Pamant. Planeta este mai usor vizibila din emisfera sudica a Pamantului. De asemenea, ca si alte planete si cele mai stralucitoare stele, Mercur poate fi observata in timpul unei eclipse totale a Soarelui.

Timp de multi ani s-a presupus ca miscarea de rotatie a planetei Mercur se sincronizeaza cu miscarea de revolutie a Soarelui, asa cum Luna se sincronizeaza cu Pamantul. In 1965 s-a dovedit ca planeta se roteste in jurul Soarelui de trei ori la fiecare doua miscari de revolutie ale acestuia. Datorita acestei sincronizari, o zi solara dureaza 176 zile pamantesti.

Mercur in astrologie


IN ASTROLOGIE, Mercur, acest "Mesager Inaripat", guverneaza zodiile Gemeni si Fecioara si casele a III-a si a VI-a. Reprezinta gandirea, invatatul si capacitatile de comunicare. Imparte capacitatea de a rationa, a imagina, si identificarea mentala cu lumea. Reprezinta abilitatea noastra de a teoretiza cat si cea de a pune in practica. Conduce mutatiile psihice, invatarea de abilitati, dexteritate mentala si psihica. Aceasta planeta reprezinta dorinta de a folosi abilitatile verbale, mentale si de negociere pentru a ne exprima imaginativ sau real. Guverneaza toate formele de comunicare. Mobilitatea fizica este de asemenea aratata de Mercur si in acest mod planeta leaga sanatatea corpului si a mintii. Principul planetei este "schimbul". Legatura intre gand si gura este functia lui Mercur. Ca un mesager, functia lui este dubla - duce informatii la si dinspre minte, este un constant flux de impresii, fapte, motive, experiente senzoriale, si analizeaza aceste informatii.

Ideograma: Mercur in astrologie?Incepand de jos, vedem o cruce - simbolul materiei - deasupra careia este lipit un cerc al spiritului, iar pe acesta o semiluna a sufletului cu capetele in sus, ca niste aripi. Crucea are o linie orizontala, nivelul material, si una verticala, a destinului (in numerologie, Mercur este asociat numarului 5). Ridicarea deasupra nivelului materiei implica un efort intelectual cu continut spiritual - cercul. Semiluna de deasupra este deschisa in sus, spre cer, aratand deschiderea sufletului catre adevarurile superioare. Doua linii drepte si doua linii curbe dau lui Mercur un echilibru intre rational si emotional.
Tipul mercurian are succes in meseriile: profesor, scriitor, vanzator de cultura, bibliotecar, functionar, tipograf, sofer, comis voiajor,
In astrograma natala simbolizeaza: intelectul, comunicarea, modul nostru de a comunica, ceea ce ne intereseaza cel mai mult, studiile
Mitologie: Planeta Mercur a fost observata inca din mileniul III I.Hr. din vremea Sumerienilor, acestia numind-o Ubu-idim-gud-ud. Babilonienii numeau planeta Nabu sau Nebu, dupa numele dat mesagerului zeilor. In antichitate, Grecii au dat doua nume planetei: Apollo (cand era vizibila dimineata) si Hermes (cand era vizibila seara). In cele din urma au inteles ca dadusera doua nume aceleiasi planete, Pitagora fiind primul grec care a propus unificarea. Hermes era zeul comertului, hotilor, un zeu descurcaret, talentat, iute si destept.
Mercur a fost numita dupa zeul roman Mercurius, zeu ce are corespondent in mitologia greaca pe Hermes iar in mitologia babiloniana pe Nabu. In India, planeta a fost numita Budha, dupa numele fiului lui Chandra (Luna). Chinezii cunosteau planeta ca fiind "steaua de apa" dupa unul din cele cinci elemente. Ebraicii l-au numit Kokhav Hamah, "steaua Soarelui".

Planetele in astrologie - Mercur
Venus este cea de-a doua planeta de la Soare. Este cel mai stralucitor corp ceresc, cu exceptia Lunii Pamantului. Este singura planeta a Sistemului Solar numita dupa o femeie.

Venus este una dintre cele patru planete terestre ale Sistemului Solar, ceea ce inseamna ca are o structura asemanatoare Pamantului. Diametrul planetei este doar cu 650 km mai mic decat al Pamantului, iar masa este 81.5% din cea a planetei noastre. Cu toate acestea conditiile de la suprafata planetei sunt foarte diferite de cele ale Pamantului, datorita densitatii dioxidului de carbon din atmosfera. Bogatia in dioxid de carbon corelata cu norii de dioxid de sulf genereaza temperaturi la suprafata planetei de peste 460 grade C.

80% din suprafata planetei o reprezinta campiile vulcanice. Pe langa cratere, munti si vai, forme intalnite la toate planetele terestre, Venus prezinta cateva forme de relief unice. Printre acestea sunt "farra", care ajung la dimensiuni de 20-50 km lungime si 100-1000 m inaltime, si "coronae", inele circulare. Toate aceste forme au origini vulcanice.

Temperatura nu variaza in functie de noapte si zi, in ciuda miscarii lente de rotatie a planetei. Vanturile sunt blande, dar datorita densitatii atmosferei, transporta praf si pietre. Presiunea atmosferica pe toata suprafata planetei este de 92 ori mai mare decat cea a Pamantului. Venus orbiteaza Soarele la aproximativ 108 milioane km si face o rotatie completa in 224.65 zile pamantesti. Desi toate orbitele planetelor sunt eliptice, Venus este cea mai apropiata de circular. Cand se afla intre Soare si Pamant, atinge cea mai mica distanta fata de Pamant dintre toate planetele, de 40 milioane km.

Venus face o rotatie completa in 243 zile, de departe cea mai lenta dintre planetele mari. O zi siderala dureaza mai mult decat un an, pe Venus.

Venus in astrologie


IN ASTROLOGIE, Venus guverneaza zodiile Taur si Balanta, si casele a II-a si a VII-a. "Luceafarul", asa cum este cunoscuta in popor, reprezinta placerea, bucuria relatiilor, dragostea si grija fata de altul. Ne ajuta sa decidem ceea ce este important pentru binele si fericirea noastra si a celor apropiati si ceea ce este irelevant. Ne da indemnul de a cauta companie si dragoste, de a ne simti bine in pielea noastra, deci are legatura cu respectul de sine.Venus este dorinta din subconstient de a ne unii cu altii, si este vointa noastra de a coopera. Ne ajuta sa ne bucuram si ne aduce placeri - estetice cat si fizice. Nu este o sursa mare de energie, dar este indispensabila pentru a relationa.

Ideograma: Venus in astrologie Peste crucea materiei, cercul spiritului infinit (in numerologie, Venus este asociat numarului 6). Glifa seamana foarte mult cu cea a lui Mercur, dar ii lipseste semiluna de deasupra, iar cercul este de obicei ceva mai mare in glifa lui Venus. Unele interpretari il vad ca pe o imagine a oglindei lui Venus, simbol al frumusetii, dar si al vanitatii si placerilor. Efortul de ridicare deasupra materiei se bazeaza mai mult pe lucrurile concrete, pe emotiile legate de planul material. Aceasta glifa este folosita si in biologie ca simbol pentru sexul feminin.
Tipul venusian are succes in meseriile: dansator, muzician, pictor, cantaret, decorator, inginer textilist, frizer, coafor, profesor de muzica, asistent social, actor, manechin croitor
In astrograma natala simbolizeaza: capacitatea noastra de a iubi, ceea ce ne place mai mult, tipul de partener ravnit
Mitologie: Fiind cea mai stralucitoare planeta a Sistemului Solar, Venus a fost cunoscuta inca din preistorie. In mitologia babiloniana era cunoscuta ca Ishtar. Mai tarziu, romanii au numit planeta Venus, dupa zeita iubirii. In mitologia greaca, Venus era numita Aphrodita, iar in mitologia hindusa planeta Shukra.

Planetele in astrologie - Venus
Venus este cea de-a doua planeta de la Soare. Este cel mai stralucitor corp ceresc, cu exceptia Lunii Pamantului. Este singura planeta a Sistemului Solar numita dupa o femeie.

Venus este una dintre cele patru planete terestre ale Sistemului Solar, ceea ce inseamna ca are o structura asemanatoare Pamantului. Diametrul planetei este doar cu 650 km mai mic decat al Pamantului, iar masa este 81.5% din cea a planetei noastre. Cu toate acestea conditiile de la suprafata planetei sunt foarte diferite de cele ale Pamantului, datorita densitatii dioxidului de carbon din atmosfera. Bogatia in dioxid de carbon corelata cu norii de dioxid de sulf genereaza temperaturi la suprafata planetei de peste 460 grade C.

80% din suprafata planetei o reprezinta campiile vulcanice. Pe langa cratere, munti si vai, forme intalnite la toate planetele terestre, Venus prezinta cateva forme de relief unice. Printre acestea sunt "farra", care ajung la dimensiuni de 20-50 km lungime si 100-1000 m inaltime, si "coronae", inele circulare. Toate aceste forme au origini vulcanice.

Temperatura nu variaza in functie de noapte si zi, in ciuda miscarii lente de rotatie a planetei. Vanturile sunt blande, dar datorita densitatii atmosferei, transporta praf si pietre. Presiunea atmosferica pe toata suprafata planetei este de 92 ori mai mare decat cea a Pamantului. Venus orbiteaza Soarele la aproximativ 108 milioane km si face o rotatie completa in 224.65 zile pamantesti. Desi toate orbitele planetelor sunt eliptice, Venus este cea mai apropiata de circular. Cand se afla intre Soare si Pamant, atinge cea mai mica distanta fata de Pamant dintre toate planetele, de 40 milioane km.

Venus face o rotatie completa in 243 zile, de departe cea mai lenta dintre planetele mari. O zi siderala dureaza mai mult decat un an, pe Venus.

Venus in astrologie


IN ASTROLOGIE, Venus guverneaza zodiile Taur si Balanta, si casele a II-a si a VII-a. "Luceafarul", asa cum este cunoscuta in popor, reprezinta placerea, bucuria relatiilor, dragostea si grija fata de altul. Ne ajuta sa decidem ceea ce este important pentru binele si fericirea noastra si a celor apropiati si ceea ce este irelevant. Ne da indemnul de a cauta companie si dragoste, de a ne simti bine in pielea noastra, deci are legatura cu respectul de sine.Venus este dorinta din subconstient de a ne unii cu altii, si este vointa noastra de a coopera. Ne ajuta sa ne bucuram si ne aduce placeri - estetice cat si fizice. Nu este o sursa mare de energie, dar este indispensabila pentru a relationa.

Ideograma: Venus in astrologie Peste crucea materiei, cercul spiritului infinit (in numerologie, Venus este asociat numarului 6). Glifa seamana foarte mult cu cea a lui Mercur, dar ii lipseste semiluna de deasupra, iar cercul este de obicei ceva mai mare in glifa lui Venus. Unele interpretari il vad ca pe o imagine a oglindei lui Venus, simbol al frumusetii, dar si al vanitatii si placerilor. Efortul de ridicare deasupra materiei se bazeaza mai mult pe lucrurile concrete, pe emotiile legate de planul material. Aceasta glifa este folosita si in biologie ca simbol pentru sexul feminin.
Tipul venusian are succes in meseriile: dansator, muzician, pictor, cantaret, decorator, inginer textilist, frizer, coafor, profesor de muzica, asistent social, actor, manechin croitor
In astrograma natala simbolizeaza: capacitatea noastra de a iubi, ceea ce ne place mai mult, tipul de partener ravnit
Mitologie: Fiind cea mai stralucitoare planeta a Sistemului Solar, Venus a fost cunoscuta inca din preistorie. In mitologia babiloniana era cunoscuta ca Ishtar. Mai tarziu, romanii au numit planeta Venus, dupa zeita iubirii. In mitologia greaca, Venus era numita Aphrodita, iar in mitologia hindusa planeta Shukra.
Planetele in astrologie - Marte
Marte este cea de-a patra planeta de la Soare. Distanta dintre Marte si Soare, in medie, este de 230 milioane km, iar perioada sa orbitala de 687 zile pamantesti.

Marte este o planeta terestra, cu o atmosfera subtire si trasaturi reminiscente ale ale suprafetei datorita impacturilor cu alte corpuri ceresti si activitatilor vulcanice, dar prezinta si vai si deserturi. Pe Marte se gaseste cel mai inalt munte din Sistemul Solar, Olympus Mons, dar si Valles Marineris, cel mai mare canion.

Dintre toate planetele Sistemului Solar, cu exceptia Pamantului, Marte este singura care ar putea detine apa lichida si probabil, intretine viata. Marte are aproape jumatate din raza Pamantului, si doar o zecime din masa acestuia. Este mai putin densa, dar suprafata sa este aproape egala cu cea a uscatului de pe Pamant.

Suprafata planetei pare sa fie compusa majoritar din bazalt. Dovezi arata ca o portiune din suprafata planetei este compusa majoritar din silice, si poate fi asemanatoare cu andezitul de pe Pamant. Cea mai mare suprafata a planetei este acoperita de praf de oxid de fier, de consistenta pudrei de talc.

Marte poate fi vazuta de pe Pamant cu ochiul liber. Magnitudinea sa ajunge la -2.9, o stralucire intrecuta doar de Venus, Luna si Soare. Aparenta rosatica a planetei se datoreaza oxidului de fier.

Anotimpurile de pe Marte sunt asemanatoare cu cele de pe Pamant, datorita inclinatiilor identice ale axelor de rotatie ale celor doua planete. Totusi, durata anotimpurilor este de doua ori mai mare pe Marte, din cauza distantei fata de Soare. Un an pe Marte este echivalentul a doi ani pamantesti.

?

Marte in astrologie

?

IN ASTROLOGIE, Marte guverneaza zodiile Berbec si Scorpion, si casele I-a si a VIII-a. "Planeta rosie", asa cum este numita de astronomi, reprezinta energia folosita pentru a ne afirma, de a lupta pentru ceea ce dorim sa realizam si a lua decizii. Cuvantul care defineste Marte este "actiunea". Este motorul abilitatii de a face fata provocarilor, de a lua initiativa, de a folosi forta si de a face efort, de a rezista defensiv sau ofensiv. Ne indeamna sa fim competenti - de a ne juca sansa. Indrazneala, curajul, si conduita sunt legate de Marte. Reprezinta insasi vointa si expresia propriului ego. Marte poate exprima de asemenea furia, frustrarea si mania, deci este primitiv, o energie instinctiva. Ne imputerniceste sa fim indrazneti in tot ceea ce facem, dar nu are prea mult de-a face cu tactul si diplomatia.

Ideograma: Marte in astrologie Jos, un cerc al spiritului, din marginea caruia porneste o linie oblica spre dreapta-sus, terminata cu o sageata, simbol al dorintei (in numerologie, Marte este asociat numarului 4). Cercul spiritului apare jos, la nivelul materiei. Tendinta de inaltare a spiritului prin energia dorintei este adesea manifestata in agresivitate sau in placeri senzuale. Sageata poate fi vazuta si ca o semicruce, deci ca un aspect deficitar in ce priveste viziunea asupra materiei, din care lipsesc perspectiva si idealul inaltator. Aceasta glifa este folosita si in biologie ca simbol pentru sexul masculin.
Tipul martian are succes in meseriile: militar, sportiv profesionist, bodyguard, politist, chirurg, fierar, sudor, fizician
In astrograma natala simbolizeaza: masculinitatea, energia, ceea ce ne dorim mai mult, in ce domeniu cheltuim cea mai multa energie
Mitologie: A fost numita dupa zeul roman al razboiului. Mai este numita si "planeta rosie", datorita aspectului sau rosiatic. In mitologia babiloniana, planeta era numita Nergal, zeitatea focului, razboiului si distrugerii. Grecii au numit-o Pyroeis. In mitologia hindusa, Marte era cunoscuta ca Mangala.

Planetele in astrologie - Jupiter
Jupiter este cea de-a cincea planeta de la Soare si este cea mai mare din sistemul nostru solar, fiind de o mie de ori mai mare in volum decat Pamantul. Este al doilea corp ceresc, ca stralucire, ce poate fi observat de pe suprafata Pamantului si de aceea a fost remarcat inca din cele mai vechi timpuri.

Jupiter este alcatuit numai din gaze, neavand in componenta sa suprafete solide sau roci. Fiind atat de mare, Jupiter si-a atras in jurul sau nu mai putin de 40 de sateliti naturali (luni), dintre care 4 sunt de dimensiuni considerabile, fiind descoperirea lui Galileo Galilei, in anul 1610. Au fost primele luni descoperite in jurul unei alte planete decat a noastra.

Jupiter in astrologie

IN ASTROLOGIE, Jupiter guverneaza zodia Sagetator si casa a IX-a. "Marele benefic" cum i se mai spune in astrologie, este vazut ca energia folosita pentru dezvoltare, crestere si explorare a unui scop mai inalt in viata, de a provoca regulile existente in societate. Reprezinta abilitatea de a stabili propriile limite etice, morale si legale si de a dobandi un nivel mai inalt de intelepciune, educatie, putere si experienta.

In propria extindere ne largim orizonturile, de asemenea exprima dorinta de a trece dincolo de ceea ce este cunoscut - prin calatorii, filozofie, si extinderea experientelor vietii pana la ultima frontiera si dincolo de ea. Jupiter ne face capabili de a ne dezvolta dincolo de granitele stabilite de norme familiare sau sociale, de a ne dezvolta si de a inflori.

Ideograma: Jupiter in astrologie O semiluna a constiintei, sus, deschisa spre stanga, spre trecut, continua la capatul de jos cu o cruce a materiei (in numerologie, Jupiter este asociat numarului 3). Crucea este lipita (de semiluna) la capatul din stanga al liniei sale orizontale. Preluand din acumularile trecutului, se poate dobandi o intelegere superioara a planului material, beneficiind just de satisfactiile sau sansele speciale inscrise in destin.
Tipul jupiterian are succes in meseriile: preot, filozof, teolog, guru, ghid turistic, profesor universitar, conferentiar, vanator, agent de comert exterior, medic, jurist, avocat
In astrograma natala simbolizeaza: evolutia spirituala, intelepciunea, expansiunea in planul spiritual sau in cel fizic
Mitologie: Jupiter era principala divinitate romana; la inceput - zeul cerului. Pentru grecii antici, era egalul lui Zeus, zeu al ploii, al zapezii, al tunetului si fulgerului, stapanul Olimpului.

Planetele in astrologie - Saturn
Saturn este cea de-a sasea planeta de la Soare, iar ca dimensiune este a doua din sistemul nostru solar cu un diametru de 119,300 km. Planeta este renumita, dar si recunoscuta usor dupa sistemul de inele formate in mare parte din particule de gheata si o cantitate mica de ramasite de piatra si praf.

Inelele au fost prima data observate de Galileo Galilei, in 1610, cu telescopul, dar nu au putut fi identificate ca atare. Exista doua teorii privind originea inelelor planetei Saturn. Prima dintre ele este ca acestea provin dintr-o luna a planetei, iar a doua ca inelele constituie resturi ale materiei nebuloase din care s-a format Saturn.

Structura interna a planetei Saturn este asemanatoare cu cea a planetei Jupiter, avand un miez de roca inconjurat de hidrogen si heliu. Miezul este asemanator ca si compozitie cu cel al Pamantului, dar mai dens. Se presupune ca masa miezului este de 9-22 mai mare decat a Pamantului. Temperatura miezului ajunge la 11.700 grade C. Viteza vantului pe Saturn poate ajunge pana la 1800 Km/h.

Un an saturnian este echivalentul a 30 de ani pe Pamant. Distanta aproximativa dintre Soare si Saturn este de 1,400,000,000 km. Cu o viteza orbitala de 9.69 km/s, planetei ii trebuie 10,759 ani pamantesti sa termine o rotatie in jurul Soarelui. Pana la momentul actual au fost observati 60 de sateliti care graviteaza in jurul gigantului gazos.

Saturn este cea mai departata planeta din cele cinci vizibile cu ochiul liber, celelalte patru fiind Mercur, Venus, Marte si Jupiter. Desi merita observata mai tot timpul pe cer, Saturn si inelele sale se disting cel mai bine cand se afla in sensul opus Soarelui.

Saturn in astrologie

IN ASTROLOGIE, Saturn guverneaza zodia Capricorn si casa a X-a. Planeta, numita si "Marele Invatator", reprezinta energia comprimata a disciplinei, limitarii si structurii. Ne imputerniceste in aplicarea unor obiceiuri si ne ofera dorinta si abilitatea de a deveni maturi prin trairea vietii in conformitate cu anumite reguli si paradigme. Este legata de familie si de sentimentul de securitate si traditie. Saturn are si o influenta negativa, ca toate planetele de altfel, deoarece in dorinta de a stabili standarde in functie timp si ierarhii, ne poate face teama de schimbare si inhibati, dezvoltand conservatorismul. Stabileste rutine si scopuri confortabile, asta pentru a balansa dorinta de expansiune a lui Jupiter. Aceasta este o parte din noi mai degraba refractara decat revolutionara, si ne da capacitatea de a construi structuri solide in viata care ne permit sa prosperam printr-o viata rezervata si temperata. Ambitiile si scopurile care sunt stabilite prin Saturn sunt de obicei accesibile dar cer o munca grea, inceata si de multe ori laborioasa in aplicarea de rutine si standarde. Influentele lui Saturn pot induce pesimism.

Ideograma: Saturn in astrologie Sus, vedem o cruce a materiei, care la capatul de jos continua cu un S intors, de fapt doua semiluni una in continuarea celeilalte, prima deschisa spre interior, a doua spre exterior (in numerologie, Saturn este asociat numarului 8). Materia este pusa pe primul plan in vibratia lui Saturn, iar sufletul are nevoie de introspectie inainte de a se exprima in exterior. Crucea plasata deasupra semilunilor sufletului poate fi vazuta si ca limitari si restrictii impuse acestuia.
Tipul saturnian are succes in meseriile: contabil, agricultor, inginer mecanic, administrator, sculptor, ortoped, reumatolog, zidar, strungar, miner, matematician
In astrograma natala simbolizeaza: rabdarea, rezistenta, probele la care ne supune destinul, elevarea sigura si lenta
Mitologie: Saturn a fost cunoscuta din preistoric. In astrologia hindusa, sunt 9 obiecte astrologice, cunoscute ca Navagrahas. Saturn, unul dintre ele, este denumit "Sani" sau "Shani". Cultura chineza si japoneza desemnau planeta Saturn ca "steaua pamantului". Pana la urma aceasta planeta a fost botezata dupa zeul roman Saturnus, zeu care are ca si corespondent in mitologia greaca pe Cronos, iar in mitologia babiloniana pe Ninurta. In mitologia romana, Saturn este zeul agriculturii. Zeul corespunzator la greci, Cronos, a fost fiul lui Uranus si Gaia si tatal lui Zeus (Jupiter).
Planetele in astrologie - Neptun
Neptun este cea de-a opta planeta de la Soare, totodata cea mai indepartata de acesta din Sistemul Solar. Descoperita pe septembrie 1846, Neptun a fost prima planeta descoperita mai degraba prin predictie matematica, decat prin observare.

Are de 17 ori masa Pamantului, fapt ce o claseaza pe locul trei. Totodata, detine locul patru din punct de vedere al diametrului. Planeta Neptun are masa mai mare decat a Pamantului, dar mai mica decat a planetei Jupiter. Miezul planetei este format din roca si gheata si are aproximativ masa Pamantului.

Rotindu-se in jurul Soarelui atat de departe, Neptun primeste foarte putina caldura. Sursa caldurii sale este necunoscuta, dar discrepanta este imensa: Neptun este cea mai indepartata planeta de Soare, dar energia sa interioara este suficienta pentru a produce cele mai puternice vanturi planetare din Sistemul Solar, vanturi care ajung la 2100 km/h. Clima sa este caracterizata ca fiind extrem de dinamica, cu vanturi care ating viteza supersonica. Neptun nu este un gigant gazos, asemanator cu Jupiter si Saturn, ci mai degraba un gigant de gheata, insemnand ca are un miez mare si solid.

Datorita distantei mari fata de Soare, Neptun este una dintre cele mai reci planete, cu temperaturi de -218 grade C inregistrate la cea mai mare altitudine, temperatura centrului fiind de 7,000 grade C, comparabila cu suprafata Soarelui si asemanatoare cu ale celorlalte planete.

Durata perioadei orbitale este de aproximativ 164.79 ani pamantesti. Inca nu a facut o rotatie completa de la descoperirea sa din 1846.

Neptun in astrologie


IN ASTROLOGIE, Neptun guverneaza zodia Pesti si casa a XII-a. Reprezinta partea evaziva a naturii umane. Este un model pentru a simti ceea ce este intangibil, romantic, magic si mistic, altruist si indragostit neconditionat, dar poate fi si exprimarea sentimentului de victima, trairea intr-o lume a fantasticului, evitand realitatea.

Este interpretat ca visator, amagitor si imaginativ. Ne da capacitatea de a juca, de a crea iluzii, de a-si exprima energia prin muzica, arta, spiritualitate si imaginatie. Aceasta planeta ne confera capacitatea de a ne deplasa in constiinta, de a exprima idei si viziuni, si este un model de generatie, stationand 14 ani in fiecare semn. Duce la tendinte de evadare, comportament patimas si hipersensibilitate emotionala. Ne da capacitatea de a face fata sau de a ne schimba prin transcenderea dificultatilor vietii, capacitatea acceptarii subtile ca nu avem parte intotdeauna de ceea ce credem ca meritam, si ne imbiba cu credinta ca avem un scop mai inalt in viata si il vom obtine prin credinta. Aduce fervoarea religioasa, credinta intr-o forta superioara si adesea proeminent in aceia care au tendinte de mediumi sau clarvazatori.

Ideograma: Neptun in astrologie O cruce a materiei are partea de sus a liniei verticale intersectate de o semiluna deschisa in sus, constituind o glifa asemanatoare cu tridentul lui Neptun (in numerologie, Neptun este asociat numarului 7). Semiluna sufletului, de natura emotionala, este divizata de aspiratiile materiale, simbol al confuziei generate de lupta dintre trup si suflet.
Tipul neptunian are succes in meseriile: medic, asistent, preot, asistent social, scafandru, pescar, inginar petrolist, psihiatru, psiholog, educator, poet
In astrograma natala simbolizeaza: idealismul, maximul in plan spiritual, spiritul de sacrificiu, incercarile de a depasi sfera materiei, datoria spirituala, fuga de realitate
Mitologie: Planeta este numita dupa zeul roman al marii, care are ca si corespondent in mitologia greaca pe Poseidon. Semnul sau astronomic este, o versiune a tridentului lui Poseidon.
Planetele in astrologie - Uranus
Uranus este cea de a saptea planeta din Sistemul Solar. Planeta nu poate fi vazuta cu ochiul liber. Este la o distanta de 19,2 ua de soare. Are o durata de rotatie in jurul axei proprii de 10h 49 minute si o miscare de revolutie in jurul Soarelui de 84 de ani si 7 zile.

Atmosfera uraniana este alcatuita din 83% hidrogen, heliu 15% si metan 1%. Metanul are o importanta foarte mare pentru aspectul exterior al planetei, deoarece absoarbe lumina rosie, daruindu-i lui Uranus o frumoasa culoare albastra.

Furtunile sunt un fenomen obisnuit, viteza vanturilor atingand adesea 160 m/s. Temperatura medie este de -193 grade C. Una dintre cele mai interesante caracteristici ale lui Uranus este faptul ca axa sa de rotatie este puternic inclinata (97,6grade ), planeta parand ca se rostogoleste pe planul sau orbital. Are o miscare in jurul axei proprii retrograda. Probabil ca acest lucru a fost provocat de o ciocnire de un obiect cosmic imens. Se roteste in jurul Soarelui (revolutia solara) in cca 84 de ani, iar in jurul axului propriu (ziua uraniana) in aproximativ 1 an terestru. Are 21 sateliti naturali.

Uranus, prima planeta descoperita in vremurile moderne, a fost descoperita de William Herschel in timp ce scruta sistematic cerul cu telescopul personal pe 13 martie 1781. A fost de fapt vazuta de mai multe ori, fiind insa ignorata, deoarece era considerata o alta stea obisnuita (cea mai timpurie semnalare a sa a fost facuta in 1690 cand John Flamsteed o considera 34 Tauri). Herschel a numit-o "Georgium Sidus" (Planeta Georgiana) in onoarea patronului sau, Regele George al III-lea al Angliei; altii i-au zis "Herschel". Numele de "Uranus" a fost propus pentru prima data de Bode in conformitate cu numele altor planete inspirate din mitologia clasica, insa nu a intrat in uz pana in 1850.

Uranus in astrologie


IN ASTROLOGIE, Uranus - planeta astrologiei - guverneaza zodia Varsator si casa a XI-a. Planeta ofera imboldul de a schimba lucrurile radical - cateodata chiar intr-un mod violent. Exprima vointa si dorinta de a deranja status quo-ul prin zdruncinarea normelor societatii. Ca o planeta externa, orbita acestei planete sta in fiecare semn zodiacal aproximativ cate 7 ani, asa ca multi oameni nascuti in acei sapte ani au aceasta planeta in acelasi semn. Astrologii privesc acest fenomen ca o energie generationala sau colectiva, si este bine cunoscuta partea rebela a naturii noastre, adesea exprimata in acelasi fel cu semenii nostri. Ne conduce in cautarea altor semeni unici si este modelul pe care noi il consideram perfect prin provocarea si desavarsirea din prezent, spre idei futuriste. Aceasta este partea din noi care progresista, inventiva si nesubordonata. Partea negativa a planetei este ca manifesta instabilitate, socuri, reactii nervoase si gandire haotica. Dar in acelasi timp ne poate face inspirati, reformatori, dar si nerealisti si ciudati.

Ideograma: Uranus in astrologie Avand cercul infinitului la baza, o cruce a materiei are linia orizontala taiata la cele doua capete de cate o linie verticala, una a destinului, cealalta a intelectului abstract (in numerologie, Uranus este asociat numarului 9). Este un simbol al intelectului superior, al gandirii progresiste.
Tipul uranian are succes in meseriile: electrician, informatician, IT-ist, inginer electronist, tehnician, astrolog, psiholog, cameraman, pilot, profesor, editor, scriitor, cercetator,
In astrograma natala simbolizeaza: capacitatea individului de a accepta noutatile/schimbarile/surprizele in viata lui, originalitatea, nevoia de libertate
Mitologie: Uranus este zeitatea greaca ancestrala a Raiurilor, un zeu suprem timpuriu. Uranus a fost fiul si partenerul Gaiei, tatal lui Cronos (Saturn) si al ciclopilor si titanilor (predecesorii zeilor olimpici).

Planetele in astrologie - Pluton
Pluton este cea mai departata si cea mai mica dintre planetele Sistemului Solar, existand chiar 7 luni mai mari decat aceasta! De altfel, din acest motiv a fost si ultima descoperita, in anul 1930, gratie cercetarilor facute de Clyde Tombaugh.

Nici acum, in secolul XXI, cu atatea noi descoperiri tehnice, planeta Pluto nu poate fi observata decat din centrele astronomice, cu ajutorul unor telescoape foarte mari si puternice. Si, in consecinta, se cunosc inca destul de putine lucruri despre cea mai mica dintre planetele Sistemului Solar. de altfel, a si fost retrogradata din randul planetelor in 2006, dar isi mentine importanta din punct de vedere astrologic.

Pluton in astrologie

IN ASTROLOGIE, Pluton este motorul transformarii, a schimbarii totale si intelegerea celor mai adanci, intunecate parti ale sinelui. Ne indeamna sa fim distructivi, dar si de a aduce o reforma pozitiva si schimbari definitive. Ne conecteaza cu cea mai adanca, subconstienta parte a personalitatii, si pe taramurile subconstientului colectiv, asa ca prin Pluton ne putem curata prin fluxul curentului al schimbarii colective.

O putem numi ca un impuls de a schimba viata ca in ceva cu totul nou prin distrugerea completa a vechilor obiceiuri, a vechilor relatii, a vechilor apartenente, ca un efect al renasterii a unei parti din psihicului. Reprezinta fascinatia noastra fata de rau si fortele intunecate, dar este o intelegere instinctiva ca libertatea este cunoscuta prin eliminarea acelor parti din noi insine care ne leaga prea mult de partea materiala a vietii. Astfel, ea reprezinta cea mai inalta si cea mai adanca forma a mortii si renasterii spre o dimensiune spirituala. Ea poate evoca violenta si pasiuni puternice in oameni si ca energie colectiva poate avea un efect de masa mai mult decat la nivel personal.

Ideograma: Pluton in astrologie Cel mai vechi simbol pentru Pluton arata ca un P suprapus peste un L, linia verticala fiind comuna (in numerologie, Pluton este asociat numarului 0). Linia orizontala de jos, a materiei, continua cu linia destinului in sus, iar la capatul acesteia, pe dreapta, este lipita o semiluna intoarsa spre interior, sondind misterul adinc al vietii. Dar un alt simbol mai modern reprezinta Pluto printr-o cruce a materiei desupra careia este lipita o semiluna deschisa in sus. In interiorul semilunei, fara a avea contact cu aceasta, se afla un cerc al spiritului care domina vibratia, dar fara a-si dezvalui legatura directa cu trupul si sufletul.
Tipul plutonian are succes in meseriile: detectiv, militar, chirurg, sudor, arheolog, sexolog, psihanalist
In astrograma natala simbolizeaza: autotransformarile omului, mai ales a celor intunecoase in luminoase, puterea de regenerare, autoritatea
Mitologie: Pluton a fost "botezata" cu numele zeului mortii, atat la romani, cat si la greci, la acestia din urma fiind fiul lui Cronos si frate cu Zeus.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Faceti comentarii pe acest blog